VOLVO PV544 | 1961 | CREME

VOLVO PV544 | 1961 | CREME

Deze hagelwitte Volvo PV544 is een bijzondere verschijning, in tiptop staat. In 2015 is deze ‘Katterug’ volledig gerestaureerd.

Volvo’s wederopstand na WOII begon met de PV444, een auto van het volk, welke in september 1944 aan het publiek werd onthuld. Uitgesproken eenvoud, in een traditionele vorm, bleken een succesfactor. In de jaren ’50 werd de ontwikkeling van de Amazon gestart, maar na introductie bleek deze voor veel PV444 te luxe, te duur. Als tussenoplossing kwam Volvo met de PV544 en werd parallel aan de Amazon geproduceerd. Pas in 1965 werd de 544 afgelost door de Amazon Favorit, een “uitgeklede” versie van de Amazon. Het is niet alleen een klassieker, maar bovenal een sportieve, vlotte auto met een hoog gehalte van de filmklassieker Grease met Olivia Newton John en John Travolta. De auto werd destijds mede voor de Amerikaanse markt ontworpen.

De 544 was een gemoderniseerde versie van de Volvo PV444, maar duidelijk uit dezelfde PV-serie. De grootste wijzigingen waren een moderner Amazon interieur, meer ruitoppervlak, grotere achterlichten en een moderne grille. De auto was leverbaar in 3 uitvoeringen: Favorit (lees: standaard), Special en Sport. Tegenwoordig is de auto zeer geliefd bij verzamelaars. Met de modernisering van de 544 uit de 444-serie werd ook de op deze auto gebaseerde Volvo Duett aangepast.

Uitsluitend met chauffeur te huur, in de aangegeven regio’s Gelderland, Utrecht, Noord Brabant, Zuid-Holland, Overijssel, Drenthe en Flevoland.

Prijs per dag?
275,-
Zelf rijden?
met chauffeur
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.