VOLVO AMAZON | 1968 | DONKERGROEN

VOLVO AMAZON | 1968 | DONKERGROEN

Dit prachtige gerestaureerde exemplaar uit ’68 is voorzien van de originele kleur en in zeer goede staat. Te huur in alle regio’s met chauffeur.

Volvo is ontstaan in het Zweedse Gotenburg in 1927, maar vond haar oorsprong al in 1907, toen de Svenska Kullager Fabriken (SKF) werd opgericht. Een bekend type lager kreeg de naam ‘volvo’ mee, latijns voor ‘ik rol’. Dit resulteerde in de registratie van de merknaam Volvo in 1915, zowel voor de kogellager als voor auto’s en andere voertuigen. Onder leiding van Assar Gabrielsson en Gustaf Larson, de oprichters van het merk Volvo, werden vanaf 1927 in de hallen van SKF auto’s geproduceerd.

In 1956 werd de Volvo Amazon (120-serie) geïntroduceerd, wat Volvo pas echt op de kaart zette. De Volvo Amazon werd ontworpen door Jan Wilsgaard, wie werd binnengehaald op de ontwerpafdeling om een tijdloze vierdeurs coupe te ontwerpen. Op 1 september 1956 werd de bolide voorgesteld aan het publiek, maar de levering kwam pas op gang in maart 1957. Hij was bedoeld als opvolger van de populaire Volvo PV444, maar bleek daarvoor te duur. Het veiligheidsaspect van de Volvo neemt stilaan de bovenhand. Het interieur wordt bekleed met zachte materialen en uitgerust met de revolutionaire driepunts veiligheidsgordel die door Volvo-medewerker Nils Bohlin wordt bedacht en in 1959 standaard wordt. De auto staat bekend als erg betrouwbaar en sterk. Van de 297.000 exemplaren die in Zweden werden verkocht zijn er nog 35.000 geregistreerd. De productie werd beëindigd in 1970.

Prijs per dag?
vanaf 450,-
Zelf rijden?
uitsluitend met chauffeur
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.