Project Description

VOLKSWAGEN KEVER CABRIOLET | BLAUW

Van de Volkswagen Kever zijn ongeveer 21 miljoen exemplaren gemaakt. Ook zijn er ruim 300.000 in cabriolet-uitvoering gemaakt. Aan de buitenkant lijken ze allemaal op elkaar, maar elk productiejaar heeft duidelijke verschillen: van Ovaaltje, tot Brilkever en van Spaarkever tot moderne Kever met staande koplampen. Dit laatste type heeft het van 1978 vanuit de fabriek in Mexico tot aan 2003 volgehouden!

In 1950 rolt de 100.000ste Kever de fabriek uit, gevolgd door een immense mijlpaal in 1955: 1 miljoen Kevers. De grootste verandering werd doorgevoerd in de jaren zeventig. De naam “Kever” is een bijnaam die pas in latere jaren ontstond. Tot die tijd was het gewoon de Volkswagen, officieel Volkswagen Type I. De Kever is vanaf het begin geleverd als limousine (2 deurs) en als cabriolet. De cabriolet werd gebouwd bij de firma Karmann in Osnabrück. De cabriolet is slechts twee jaar (van augustus 1970 tot en met juli 1972) gebouwd.

Deze prachtige gerestaureerde aqua 1302 Kever Cabriolet is er eentje in originele staat! De wittevlaks banden geven deze auto nog meer originaliteit! Echt een blikvanger voor de Zomer! Te huur in alle regio’s. Deze auto is niet zelf te rijden. Ben je geïnteresseerd, vraag dan gerust vrijblijvend een gerichte offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Specificaties

  • Stijl: Cabrio, Klassiek

  • Kleur: Blauw

  • Regio: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland

  • Verhuurd vanuit: Friesland

  • Prijs per dag: € 350,-