Project Description

VOLKSWAGEN KARMANN GHIA SPORT | WIT

Stijlvol trouwen in deze prachtige oldtimer cabriolet. Ervaar de vrijheid van het rijden met open dak, een geluksmomentje samen op de feestelijke dag. Informeer naar de beschikbaarheid op jullie trouwdag. Te huur in een straal van 75km rond Zwolle, daarbuiten eventueel in overleg!

Karmann is in 1901 opgericht door Wilhelm Karmann (1871-1952) die hiertoe de koetsenmakerij Klases uit 1874 overnam. In 1902 bouwde Karmann zijn eerste autocarrosserie op een chassis van de Dürkopp fabriek in Bielefeld. In 1951 vroeg Volkswagen aan Karmann een stijlvolle en elegante auto te ontwikkelen die het image van Volkswagen wat zou opvijzelen. Karmann schakelde hiervoor het Italiaanse ontwerpbureau Ghia in. Het prototype van de Karmann Ghia werd op 16 november 1953 aan Volkswagen-directeur Heinrich Nordhoff gepresenteerd, en begin 1955 aan het grote publiek.

In 1957 werd de Karmann Ghia cabriolet geïntroduceerd op de 38e International Motor Show te Frankfurt (D) en de productie van dit model werd gestart op de eerste november van dat jaar. Het model was een groot succes. In 1960 opende Karmann speciaal voor de productie van de Karmann Ghia-modellen een fabriek in de Braziliaanse stad São Bernardo do Campo. De productie van de Karmann Ghia type 14 eindigde op 31 juli 1974.

Uitsluitend te huur als trouwauto in de regio’s Overijssel en Gelderland. Te huur in de periode April t/m Oktober. Deze auto is zelf te rijden. Ben je geïnteresseerd, vraag dan gerust vrijblijvend een gerichte offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Specificaties

  • Stijl: Cabrio, Klassiek, Retro, Sportief

  • Kleur: Wit

  • Regio: Drenthe, Flevoland, Gelderland, Overijssel

  • Verhuurd vanuit: Gelderland

  • Prijs per dag: € 275,-