VOLKSWAGEN KARMANN GHIA | WIT | 1969

VOLKSWAGEN KARMANN GHIA | WIT | 1969

Dit is onze prachtige Volkswagen Karmann Ghia Cabrio, Ze is een ware schoonheid. Deze Karmann Ghia is alleen inzetbaar als trouwauto en vervoert jullie naar de trouwlocatie in stijl! Goed voorbereid zijn op dé grote dag zelf, dat vinden wij ook erg belangrijk daarom nodigen wij u graag uit voor een proefrit.

Karmann is in 1901 opgericht door Wilhelm Karmann (1871-1952) die hiertoe de koetsenmakerij Klases uit 1874 overnam. In 1902 bouwde Karmann zijn eerste autocarrosserie op een chassis van de Dürkopp fabriek in Bielefeld. In 1951 vroeg Volkswagen aan Karmann een stijlvolle en elegante auto te ontwikkelen die het image van Volkswagen wat zou opvijzelen. Karmann schakelde hiervoor het Italiaanse ontwerpbureau Ghia in. Het prototype van de Karmann Ghia werd op 16 november 1953 aan Volkswagen-directeur Heinrich Nordhoff gepresenteerd, en begin 1955 aan het grote publiek.

In 1957 werd de Karmann Ghia cabriolet geïntroduceerd op de 38e International Motor Show te Frankfurt (D) en de productie van dit model werd gestart op de eerste november van dat jaar. Het model was een groot succes. In 1960 opende Karmann speciaal voor de productie van de Karmann Ghia-modellen een fabriek in de Braziliaanse stad São Bernardo do Campo. De productie van de Karmann Ghia type 14 eindigde op 31 juli 1974.

Te huur in elke regio, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland. Het huurtarief is voor een dag, inclusief: 50 km vrij (Daarna €0,45 ct de km)

Prijs per dag?
€345
Zelf rijden?
Zelf rijden

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.