VOLKSWAGEN KARMANN GHIA | 1972 | WIT

VOLKSWAGEN KARMANN GHIA | 1972 | WIT

Deutsche Gründlichkeit gecombineerd met Italiaans Design!
Tegenwoordig willen we graag een in super sportwagen rijden zoals Porsche, Ferrari of Lamborghini . Een mooi alternatief is de Volkswagen Karmann Ghia type 14. Deze superieure en elegante tweedeurs sportwagen geeft je dit gevoel ook. Het enige verschil is de topsnelheid.

In het begin van de jaren vijftig bouwde Volkswagen kleine, energiezuinige en betrouwbare auto’s, zoals de Volkswagen Kever en de Volkswagen Transporter. Toen de wereld zich begon te herstellen van de Tweede Wereldoorlog nam de vraag naar stijlvolle en elegante auto’s toe. De Volkswagen-directie besloot dat er een model moest komen dat het imago van Volkswagen zou opvijzelen en dat veeleisende autokopers tevreden kon stellen.

Dankzij de kenmerkende organische vormen van de Karmann Ghia duurde het bijna twee jaar voordat de auto in massa geproduceerd kon worden. Deze voorbereiding voor de productie was een nauwe samenwerking tussen Karmann en Volkswagen. Volkswagen zocht in 1951 contact met carrosseriebouwer Karmann uit Osnabrück, om zo’n auto te bouwen. Karmann op zijn beurt wendde zich tot het Italiaanse ontwerpbureau Ghia uit Turijn, voor het ontwerp van een sportwagen. De productie van de auto begon in 1955.

Te huur in de regio’s Limburg en Noord-Brabant.

Prijs per dag?
250,-
Zelf rijden?
zelf rijden

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.