VESPA PRIMAVERA & SPRINT | 2017 | WIT, ROOD of BLAUW

VESPA PRIMAVERA & SPRINT | 2017 | WIT, ROOD of BLAUW

De smaak van Italie, in eigen land als hedendaagse variant! In 2016 was het zeventig jaar geleden dat de eerste echte Vespa, wesp in het Italiaans, gemaakt werd door ex-(oorlog)vliegtuigbouwer Enrico Piaggio. In elke Italiaanse stad vullen hordes Vespa’s snorrend het straatbeeld in een veelvoud aan kleuren en varianten.

In de Tweede Wereldoorlog ontwierp Renzo Spolti een scooter voor vliegtuigfabriek Piaggio in Genua. Zijn eerste prototype model, ‘Moto Piaggio no. 5’ werd vanwege zijn vorm Paperino ‘Eendje’ genoemd. Piaggio was echter niet blij met het ontwerp en riep de hulp in van luchtvaartingenieur Corradino D’Ascanio. Na enkele aanpassingen aan het eerste ontwerp werd het MP6 prototype aan Piaggio getoond. ‘Sembra una Vespa!’ Riep hij uit, ‘Het lijkt wel een wesp!’

In april 1946 werd deze verbazingwekkende nieuwe, functionele en innovatieve wijze van vervoer voorgesteld aan het grote publiek, de eerste keer op een Golf Club in Rome. Het schild was versierd met een nieuw logo, die het vorige Piaggio Aircraft embleem verving. Vespa was een onmiddellijk succes en kreeg veel belangstelling van de media als publieke nieuwsgierigheid, verrassing en zelfs een vleugje scepticisme. De eerste verkopen van Vespa, verliepen via een klein dealernetwerk en de prijs van het model was 55.000 lire, terwijl de deluxe versie werd verkocht tegen 66.000 lire.

Dit model heeft anno 2017 nog dezelfde slanke taille en kenmerkend geluid. De laatste generatie Vespa’s zijn weer helemaal in de oude stijl gebouwd. Met de modellen ET2 en ET4 waan je je helemaal in de jaren ’50. Van binnen zit een nieuwe motor.

Beleef je trouwdag eens anders! Te huur in de regio Overijssel en Gelderland per set van twee Vespa Scooters, inclusief breng- en haalservice tot 30km vanaf Elburg en inclusief brandstof. Beschikbaar in de volgende modellen:

Type ‘Primavera’ (ronde koplamp): Rood en Wit
Type ‘Sprint’ (vierkante koplamp): Blauw wit of Zwart

Prijs per dag?
165,-
Zelf rijden?
Te huur per twee scooters

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.