TRIUMPH TR6 6-cilinder | 1976 | WIT

TRIUMPH TR6 6-cilinder | 1976 | WIT

Deze echte rijdersauto brengt je terug in een werkmodus. Laag bij de grond is het echte autorijden! Lekker sturen in deze ‘English Roadster-look’. Als echte tweezitter zit je knus op elkaar maar heb je voldoende beenruimte! Stap in! “TR” staat voor Triumph Roadster. De serie bestaat uit 8 modellen die, vanaf de TR 1[1] tot en met de TR 6, een doorontwikkeling zijn van het daaraan voorafgaande model.

In 1968 werd duidelijk dat de styling van de TR-serie achterliep bij de concurrentie en men besloot het uiterlijk drastisch te wijzigen. Michelotti was nog wel in dienst van het concern maar was met andere ontwerpen zo belast dat een ander ontwerpbureau geraadpleegd moest worden. Men besloot tot de Fa. Karmann in Osnabrück , Duitsland. Niet zo voor de hand liggend maar het bleek een gouden greep. Karmann wist met een miniem budget de auto totaal te re-stylen. In 1970 kwam de Spitfire MK4 op de markt, een door Michelotti totaal herontworpen versie, na de succesvolle MK3. Front, chroomlijsten en de nieuwe kunststof grille gaven het front een heel ander smoelwerk mee. Samen met de modernere deuropening en bredere wielkasten ontstond een kek rijderswagentje. Eindelijk waren ook veiligheidsgordels en een kachel standaard ingebouwd.

Te huur per dag in de regio’s Noord-Holland, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Friesland, Groningen, Drenthe, Utrecht, Zeeland, Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland. Te huur in de periode Maart tot en met November.

Prijs per dag?
300,-
Zelf rijden?
Zelf rijden
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.