Project Description

PORSCHE 356 SC CABRIOLET | WIT

De Porsche 356 werd ontworpen in het Oosterijkse Gmünd, waarnaartoe Ferdinand Porsche in de Tweede Wereldoorlog was verhuisd. Porsche gebruikte voor de productie veel onderdelen van de Volkswagen, zoals de luchtgekoelde boxermotor. Dit omdat hij in de jaren ‘30 was betrokken bij de ontwikkeling van deze auto. De eerste Porsche 356 werd gecertificeerd op 8 juni 1948. De productie verhuisde in 1950 naar het Duitse Stuttgart.

Aanvankelijk hadden de ontwerpers een efficiënte coupé op het oog, maar er werden ook enkele open auto’s gepland. De Porsche 356 was een vierzitter, achterin werden alleen twee noodzittingen aangebracht. In de loop der jaren werd het model een paar keer aangepast van A naar B en vervolgens C model. Zo werd ook de motorinhoud vergroot naar 1200 cc en later naar 1600 cc.

De Porsche 356 was tot 1965 in productie. De 356 SC cabriolet van trouwporsches is dus één van de laatste geproduceerd. “SC” staat voor “super carrera” Een snellere versie die met 95 pk, twintig pk extra leverde dan de standaard C. In totaal werden er tussen 1948 en 1965 ruim 76.300 exemplaren van de Porsche 356 gebouwd. De 356 is een originele Porsche, geen replica. Zelfs een SC Cabriolet. “SC” staat voor “Super Carrera”, deze had 20 pk meer dan de gewone “C”. Het is één van de laatste 356’s die van de productieband rolde in mei 1965. Ivoor wit met zwart leder interieur.

Te huur in alle regio’s. Deze auto is zelf te rijden. Ben je geïnteresseerd, vraag dan gerust vrijblijvend een gerichte offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Is deze witte 356 SC cabriolet wellicht niet de versie die je zoekt? We hebben ook een prachtige klassieke witte 911 cabriolet Super Carrera te huur, meer info over deze Porsche 911 klassieker vind je hier.

Specificaties

  • Stijl: Cabrio, Klassiek, Retro, Sportief

  • Kleur: Wit

  • Regio: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland

  • Verhuurd vanuit: Utrecht

  • Prijs per dag: € 450,-