PEUGEOT 404 | 1967 | WIT

PEUGEOT 404 | 1967 | WIT

De Peugeot 404 kwam op 11 mei 1960 op de markt en werd door Pininfarina ontworpen als middenklasse auto naast de Peugeot 403. De 404 verscheen in verschillende varianten, vanaf 1961 een cabriolet en coupé. Later gevolgd door een 7-persoons ‘familiale’, een break ‘commerciale’, en zelfs een pick-upversie ‘camionnette’. Een echte kaskraker voor de jaren ’60 en bovendien een sportief ongevenaard, met overwinningen in deEast-African-Safari Rally van 1966 tot 1968.

Deze peugeot 404 uit 1967 beschikt over een drie-traps automatische transmissie, wat voor die tijd behoorlijk uniek was. Helaas ontbreken de D van Drive en de R van Reverse. Tekens die voor Fransen ongetwijfeld logisch zijn, zijn hiervoor in de plaats gekomen. Nog steeds kun je aan alles merken dat ze een auto is uit de hogere klasse. De vering is erg comfortabel en de automaat schakelt zijdezacht.

Een prachtige verschijning is het zeker! Een prima kachel weet de auto in een mum van tijd warm te krijgen op koude dagen. Je kunt zelfs regelen waar de warme lucht uit de roosters stroomt, net als bij een moderne auto. Deze witte sedan met automaat kan nog steeds goed meekomen in het huidige verkeer en rijdt met gemak 150 kilometer per uur.

Te huur in de regio’s Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen, Friesland en Flevoland. Uitsluitend met chauffeur.

 

Prijs per dag?
375,-
Zelf rijden?
Met chauffeur
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.