OPEL REKORD P2 | 1960 | GROEN

OPEL REKORD P2 | 1960 | GROEN

De Opel Rekord was een autotype van de autofabrikant Opel wat het erg lang heeft volgehouden: van 1953 tot 1986. Met een opmerkelijke koets volgde Opel de Amerikaanse mode nauwgezet, panoramische ruiten, chroom en een ruim koetswerk. De allereerste Olympia Rekords onderscheidden zich door hun haaiebek-grille, maar ook door het kleine achterruitje. In 1955 werd de grille wat minder zwaar, in deze periode volgde Opel het beleid van General Motors om elk jaar een facelift uit te voeren. De opvolger P1 van 1958 wordt bekend vanwege zijn Amerikaanse lijnen met grote ruiten, maar de punten van de voorruit staken zo ver uit dat mensen daar hun knieën nogal eens aan stootten.

Begin jaren ’60 wilde Opel afrekenen met het bedaagde imago van een auto voor gleufhoedendragers en ambtenaren. De Rekord P1 werd al een doorslaand succes, in drie jaar werden er ruim 787.000 geproduceerd. De P2 van 1960 heeft dan ook weer minder barokke lijnen en een strakkere vormgeving, veel meer een Europese uitstraling. De glasvlakken waren verdwenen en er was geen verchroomd lijnenspel meer nodig om de fraaie lijn te verbeteren; die had de auto zo ook wel. Naast de standaardversie kwam er een luxe model “L” met tweekleurenschema, fraaiere bekleding, voorstoelen in plaats van een bank en wat extra accessoires. Op de IAA in Frankfurt lanceerde Opel in 1961 een coupéversie en een cabriolet.

Haal met dit sixties model de verfijnde combinatie van American style en Europese beschaafdheid terug. En geniet van deze echte authentieke nostalgische burgerwagen! Te huur in alle regio’s.

Zelf rijden?
Zelf rijden.
Prijs per dag?
vanaf 300,-
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.