MG B GT COUPE | 1971 | BLAUW

MG B GT COUPE | 1971 | BLAUW

Deze Grand Turismo (GT) Coupé is een sportief raspaardje van ‘Morris Garages’. Een prachtig tijdloos ontwerp, klassiek en stijlvol, maar toch zeker sportief!

Tijdens de eerste jaren dertig werd de naam MG synoniem met de term “sports car”. Hun auto’s werden gepromoot door succesvolle racewedstrijden. Met name met de 6-cilindermodellen werden opmerkelijke resultaten behaald. De MGB GT Coupe werd geïntroduceerd in oktober 1965. Productie bleef tot 1980, hoewel de export naar de VS stopte in 1974. De MGB GT Coupe zorgde voor de lancering van de sportieve ‘hatchback’ stijl. Door de schuine achterruit met kofferklep bood de GT het nut van een break met behoud van de stijl en vorm van een coupe.

MG is groot geworden door betaalbare sportauto’s aan te bieden zoals de TC, MGA, Midget en MGB. De werkelijke doodsteek van het merk kwam volgens liefhebbers door het management van British Leyland, dat de naam in de jaren 70 verkwanselde. De productie van MG auto’s in Abingdon werd gestaakt in 1980. Van 1982 tot 1990 waren de auto’s niets anders dan herlabelde en getunede Maestros, Montegos en Metros. MG enthousiasten werden in 1992 verblijd met een nieuwe RV8 en de latere MGF welke meer op de oude leest geschoeid zijn.

Te huur in de regio’s Limburg en Noord-Brabant.

Prijs per dag?
250,-
Zelf rijden?
Zelf rijden!
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.