MG A | 1959 | ROOD

MG A | 1959 | ROOD

De MGA werd gebouwd van september 1955 tot september 1962. Dit bijzonder fraai gerestaureerde exemplaar is makkelijk te rijden en kan op landwegen goed meekomen omdat deze is voorzien van de “grote” 1500cc motor. Met zijn zachte rode kleur en zijn zwart-lederen interieur is het een plaatje om te zien. Het geluid van de uitlaat in combinatie met het suizen van de wind, maken het rijden in deze MG een ware beleving. Deze auto maakt de mooiste dag van jullie leven helemaal ‘af’!

MG werd succesvol dankzij haar sportieve uitstraling. De belangrijkste ontwikkeling van MG vond al plaats in de jaren twintig. MG werd een synoniem voor ‘sports car’. De sportwagens werden getest in racewedstrijden. Met de zescilinders werden opmerkelijke resultaten geboekt. Het zou nog enkele jaren duren voordat de sportwagens van MG wereldwijd een groot succes werden. De doorbraak kwam na de Tweede Wereldoorlog met de typen TC, TD en TF.

Op Le Mans in 1955 reden drie MGA’s (aluminium prototypen, EX182) en iets later in dat jaar verschenen de eerste producties MGA’s.

Je kunt zelf deze auto besturen. Het betreft een tweezitter. Het is mogelijk om een kapje op de auto te zetten. Te huur vanuit regio Gelderland.

Prijs per dag?
vanaf 375,-
Zelf rijden?
zelf rijden
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.