MG TF | 1955 | WIT

MG TF | 1955 | WIT

De laatste echt klassiek gelijnde MG is de TF. Dit bijzonder fraai gerestaureerde exemplaar is makkelijk te rijden en kan op landwegen goed meekomen omdat deze is voorzien van de “grote” 1500cc motor. Met zijn zachte witte kleur en zijn rood-lederen interieur is het een plaatje om te zien. Het geluid van de uitlaat in combinatie met het suizen van de wind, maken het rijden in deze MG een ware beleving. Deze auto maakt de mooiste dag van jullie leven helemaal ‘af’!

MG werd succesvol dankzij haar sportieve uitstraling. De belangrijkste ontwikkeling van MG vond al plaats in de jaren twintig. MG werd een synoniem voor ‘sports car’. De sportwagens werden getest in racewedstrijden. Met de zescilinders werden opmerkelijke resultaten geboekt. Het zou nog enkele jaren duren voordat de sportwagens van MG wereldwijd een groot succes werden. De doorbraak kwam na de Tweede Wereldoorlog met de typen TC, TD en TF.

De laatste generatie verscheen in 1953. De TF had een langere carrosserie en een fraaie hellende grille. De koplampen werden verzonken en de levering van deze MG met spaakwielen behoorde weer tot de opties. Omdat de TF een stuk zwaarder was dan zijn voorganger TD, waren zijn prestaties een stuk slechter. In 1954 poogde Morris, met een vergroting van de inhoud tot 1,5 liter, de MG TF tot betere verkoopprestaties aan te sporen, maar dit bleek vergeefs. Toen de bouw van de MG TF in 1955 werd gestaakt, waren er nog geen 10.000 sportwagens van verkocht. Het tijdperk van de klassieke auto bleek ten einde.

Te huur in de regio’s Limburg en Noord-Brabant.

Prijs per dag?
325,-
Zelf rijden?
zelf rijden
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.