MG B ROADSTER | 1975 | ENGLISH WIT

MG B ROADSTER | 1975 | ENGLISH WIT

De eerste MG MGB roadster verscheen in 1962 in een zo tijdloos-klassiek vormgegeven design, dat het meer dan twaalf jaar lang overbodig was om er iets wezenlijk aan te veranderen. De diep geplaatste ronde koplampen, de kleine voorruit met chromen omlijsting en het textieldak met zijn dichtknoopbare opbergvak: dit alles stond voor pure roadstertraditie. De roadster groeide als sportief raspaardje van ‘Morris Garages’ uit tot een tijdloos icoon, klassiek en stijlvol, maar toch zeker sportief!

Deze open sportwagen zou eigenlijk als gesloten coupe op de markt worden gebracht. In 1958 werd aan ontwerper Don Hayter opdracht gegeven een slanke laaghangende roadster met zelfdragende carosserie te ontwerpen. De productie is gestart in mei 1962, later zou de B cabriolet opgevolgd worden door de GT, een prachtige gesloten coupé van het designbureau Pininfarina. In oktober 1973 werd een update geintroduceerd: de honingraatgrille, een ander stuurwiel en een gemoderniseerd dashboard. Deze witte bolide is één van de laatste geproduceerde versies voor de Europese markt. Kort na dit type werden de modellen met rubber bumpers geintroduceerd.

Deze MGB roadster is te huur als trouwauto in elke regio Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland. Je mag zelf in deze auto rijden. Woon je in Kampen, Zwolle, Nunspeet, Harderwijk, Elburg, IJsselmuiden en Genemuiden dan ben je welkom in Elburg voor een proefrit!

Prijs per dag?
250,- per 24u
Zelf rijden?
Zelf rijden
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.