MG B ROADSTER ’72 | GROEN

MG B ROADSTER ’72 | GROEN

De MGB was een sportwagen gelanceerd door Morris Garage (MG) Cars in mei 1962 als opvolger van de MGA. De eerste MG MGB roadster verscheen in 1962 in een zo tijdloos-klassiek vormgegeven design, dat het meer dan twaalf jaar lang overbodig was om er iets wezenlijk aan te veranderen. De diep geplaatste ronde koplampen, de kleine voorruit met chromen omlijsting en het textieldak met zijn dichtknoopbare opbergvak: dit alles stond voor pure roadstertraditie. De roadster groeide als sportief raspaardje van ‘Morris Garages’ uit tot een tijdloos icoon, klassiek en stijlvol, maar toch zeker sportief!
Deze open sportwagen zou eigenlijk als gesloten coupe op de markt worden gebracht. In 1958 werd aan ontwerper Don Hayter opdracht gegeven een slanke laaghangende roadster met zelfdragende carosserie te ontwerpen.

De productie is gestart in mei 1962, later zou de B cabriolet opgevolgd worden door de GT, een prachtige gesloten coupé van het designbureau Pininfarina. In oktober 1973 werd een update geintroduceerd: de honingraatgrille, een ander stuurwiel en een gemoderniseerd dashboard. De grootste verandering kwam met de modellen voor het jaar 1975: de eerste MGB met rubber bumpers.

De open roadster is een echte Drophead Sports. Eenmaal in de kuip gehesen, met de kap open, heb je prima zicht. Compleet met kuipstoeltjes en een klein stuur, voelt elke bocht als een uitdaging!

Deze MGB is als trouwauto te huur in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland.

Prijs per dag?
300,-
Zelf rijden?
Zelf rijden!
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.