FORD MUSTANG V8 | 1966 | WIT

FORD MUSTANG V8 | 1966 | WIT

In 1962 werd een eerste prototype van de Mustang als 2-zitter geintroduceerd, als goedkope familiewagen in vergelijking met de Chevrolet Corvette. Gebaseerd op het jachtvliegtuig Lockheed, kwam de Mustang II dichtbij het definitieve ontwerp waarvoor Ford Motors haar toestemming gaf. Een voorwaarde: galoperende paarden van de Amerikaanse prairies als beeldmerk. De auto werd voor het eerst getoond op de wereldtentoonstelling te New York, op 17 april 1964. Iets waarover internationale media volop bericht deden. Vanaf het eerste moment was de Mustang een eyecatcher, in het oogspringend door de eenvoud, sportiviteit en extreem lage prijs: de auto koste in 1964 kaal $ 2368,00.

De Mustang was aanvankelijk leverbaar in een convertible en een hardtop model. De vroege Mustangs kenmerken zich door de lange neus en een kenmerkende achterzijde met drie verticale achterlichten. Ook het interieur is sportief met afzonderlijke “bucketseats” voor en een kleine achterbank. Het interieur kon met diverse accesoires eenvoudig worden aangepast.

De Mustang werd van ongeveer 1965 tot 1967 ook in Nederland geassembleerd, in de Nederlandse Fordfabriek in Amsterdam. In 1965 zou er een sportieve fastback worden geintroduceerd. Op de eerste dag werden er 22000 orders geplaatst en binnen vier maanden waren er reeds 100.000 verkocht. In het eerste jaar werden er 418.000 Mustangs verkocht en de miljoenste in 1966.

Vanaf het begin is de Mustang een gewild object in films. De primeur met een pre-productiemodel van de convertible was ‘Le Gendarme de Saint-Tropez’ van Louis de Funes. Ook James Bond ontbreekt niet, in de klassieker ‘Goldfinger’ werd een wit exemplaar gebruikt. Echt onsterfelijk zou de Mustang worden in de film met Steve McQueen ‘Bullitt’, opgenomen in de heuvels van San Francisco.

Deze volledig gerestaureerde 5.0 liter V8 is een prachtige combinatie in Creme exterieur en een prachtig bordeauxrood interieur.
Te huur per dag vanaf 350 euro, en zelf te rijden! Regio Gelderland, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland, Utrecht, Drenthe, Noord-Brabant.

Prijs per dag?
vanaf 350,- per 8u
Zelf rijden?
Zelf rijden
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.