FORD MUSTANG CONVERTIBLE | 1967 | DONKERROOD

FORD MUSTANG CONVERTIBLE | 1967 | DONKERROOD

Deze prachtige dieprode convertible is als trouwauto te huur en kan zelf gereden worden! Echt in een icoon je laten vervoeren? Dat kan in deze schitterende convertible! Deze Fastback is te huur in elke regio in de periode april t/m oktober. Om zelf te rijden!

In 1962 werd een eerste prototype van de Mustang als 2-zitter geintroduceerd, als goedkope familiewagen in vergelijking met de Chevrolet Corvette. Gebaseerd op het jachtvliegtuig Lockheed, kwam de Mustang II dichtbij het definitieve ontwerp waarvoor Ford Motors haar toestemming gaf. Een voorwaarde: galoperende paarden van de Amerikaanse prairies als beeldmerk. De auto werd voor het eerst getoond op de wereldtentoonstelling te New York, op 17 april 1964. Iets waarover internationale media volop bericht deden. Vanaf het eerste moment was de Mustang een eyecatcher, in het oogspringend door de eenvoud, sportiviteit en extreem lage prijs: de auto koste in 1964 kaal $ 2368,00.

De Mustang was aanvankelijk leverbaar in een convertible en een hardtop model. De vroege Mustangs kenmerken zich door de lange neus en een kenmerkende achterzijde met drie verticale achterlichten. Ook het interieur is sportief met afzonderlijke “bucketseats” voor en een kleine achterbank. Het interieur kon met diverse accesoires eenvoudig worden aangepast.

Vanaf het begin is de Mustang een gewild object in films. De primeur met een pre-productiemodel van de convertible was ‘Le Gendarme de Saint-Tropez’ van Louis de Funes. Ook James Bond ontbreekt niet, in de klassieker ‘Goldfinger’ werd een wit exemplaar gebruikt. Echt onsterfelijk zou de Mustang worden in de film met Steve McQueen ‘Bullitt’, opgenomen in de heuvels van San Francisco.

Neem nu contact met ons op

Prijs per dag?
vanaf 525,-
Zelf rijden?
Zelf rijden
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.