FIAT 600 MULTIPLA | 1957 | BLAUW-WIT

FIAT 600 MULTIPLA | 1957 | BLAUW-WIT

De Fiat 600 Multipla was een variant van de Fiat 600 die FIAT in 1955 had geïntroduceerd. De Multipla werd officieel voorgesteld op de Autosalon van Brussel in januari 1956. Het model werd omschreven als een “stationcar” (een kleine monovolume) met vier of zes zitplaatsen in respectievelijk twee of drie rijen van twee.
De Multipla was slechts ongeveer 30 cm langer dan de standaard 600. De voorste zitplaatsen waren zo ver mogelijk naar voren geplaatst zodat de chauffeur boven de vooras zat. De voorste portieren klapten open naar achteren, zogenaamde zelfmoordportieren, en de achterste portieren naar voren. De achterste rijen konden weggeklapt worden zodat er een grote laadruimte ontstond. De 600 Multipla had dezelfde viercilindermotor als de Fiat 600. De motor was achterin geplaatst en de auto had achterwielaandrijving. De Multipla werd gebouwd van 1956 tot 1965. Er zijn 243.000 stuks van gebouwd.

Deze zeer zeldzame taxi variant is er een waarvan wereldwijd nog maar enkele exemplaren bekend zijn. Een ruime auto van binnen en zeer toegankelijk door de ruime instap achterin. In totaal zelfs 3 zitrijen, waarbij de klapstoelen in de middelste zitrij neergeklapt kunnen worden. Deze onverwacht ruime auto biedt daardoor gemakkelijk ruimte aan 6 volwassenen.

Te huur in de regio’s Limburg en Noord-Brabant.

Prijs per dag?
395,-
Zelf rijden?
uitsluitend met chauffeur
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.