Project Description

FIAT 600 | BLAUW

Dit prachtige azuurblauwe wondertje is een genot om in te rijden en is in het voorjaar 2018 geheel gerestaureerd! Met plaats voor vier personen en bagage in het voorruim! Een bijzonder, zeldzaam kleurtje voor een ‘600’ namelijk ‘Aquamarin’, afkomstig van de Fiat 500. Zijn cognac kleurig interieur maakt het plaatje helemaal compleet! Op de kop af 50 jaar oud, maar in topstaat, en origineel in Nederland geleverd in 1968.

In 1957 introduceerde Fiat de 600 op de autosalon van Turijn, de start van een gezichtsbepalende compacte gezinswagen voor Italië. Met ruim 27 miljoen exemplaren is de 600 belangrijker voor de geschiedenis van de Italiaanse personenwagen dan de 500. Fiat had al voor de oorlog in de gaten dat een ‘massaproduct voor gezin en individu’ pas echt de moderne gemotoriseerde welvaartsstaat op gang zou brengen. In Italië is men per 1969 met de productie van de 600-serie gestopt en werd de hele productielijn verkocht aan Zastava in het toenmalig Joegoslavië. De Spaanse 600-exemplaren in Nederland werden van een Fiat-sticker voorzien en gingen daarna als “Spaanse Fiatjes” door het leven.

Te huur in elke regio, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland. Het huurtarief is voor 24u incl. 200km vrij rijden.

Specificaties

  • Stijl: Klassiek

  • Kleur: Blauw

  • Regio: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland

  • Verhuurd vanuit: Gelderland

  • Prijs per dag: € 235,-