EXCALIBUR PHAETON V CABRIOLET | 1988 | WIT

EXCALIBUR PHAETON V CABRIOLET | 1988 | WIT

Deze prachtige witte Excalibur Phaeton V cabrio is een auto met een bijzondere eigentijdse uitstraling, waarvan er maar een beperkt aantal in Nederland zijn. Excalibur was een Amerikaans automerk dat auto’s bouwde met de styling van de jaren ’30, maar met moderne techniek. Hoogtijdagen waren in de jaren ’70, maar gedurende de jaren ’80 zakte het merk weg. De Excalibur is een zogenaamde neoklassiek automodel.

De Excalibur is de enige handgemaakte luxe auto die is gebouwd in Amerika. De Excalibur is vervaardigd op basis van de allerbeste kwaliteit. Vrijwel elke Excaliburs die ooit zijn gebouwd rijden nog steeds. De auto is van begin af aan met de hand vervaardigd en het betreft geen massa geproduceerde auto. Excalibur is de enige Amerikaanse autofabrikant die een cabriolet bouwt. Alle andere Amerikaanse cabriolets zijn oorspronkelijk gebouwd als hardtops. Ze werden vervolgens bewerkt door onafhankelijke carrosseriebouwers. Het uitlaatsysteem, grill en alle metalen bekleding zijn vervaardigd uit roestvrij staal. Het dashboard is ook met de hand vervaardigd van ingevoerd Zebrano hout.

De Excalibur Pheaton is zéér exclusief. Van dit model rijden er in de wereld maar negentien rond. Hij werd vervaardigd in Milwaukee, Wisconsin en is gebaseerd op de Mercedes-Benz SS uit 1928. Het eerste prototype werd vertoond in 1963. De carrosserie was gemonteerd op een Studebaker chassis, aangedreven door een 5362 cc 290Pk V8 Chevroletmotor.

Te huur in elke regio vanaf Maart t/m Oktober. Om zelf te rijden!

Prijs per dag?
vanaf 525,-
Zelf rijden?
Zelf rijden

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.