Project Description

EXCALIBUR PHAENTON V | WIT

Deze prachtige witte Excalibur Phaeton V cabrio is een auto met een bijzondere eigentijdse uitstraling! Excalibur bouwde auto’s met de styling van de jaren ’30, maar met moderne techniek. Hoogtijdagen waren in de jaren ’70, maar gedurende de jaren ’80 zakte het merk weg. Vrijwel elke Excaliburs die ooit zijn gebouwd rijden nog steeds. De auto is van begin af aan met de hand vervaardigd en het betreft geen massa geproduceerde auto. Excalibur is de enige Amerikaanse autofabrikant die een cabriolet bouwt. Alle andere Amerikaanse cabriolets zijn oorspronkelijk gebouwd als hardtops. Ze werden vervolgens bewerkt door onafhankelijke carrosseriebouwers. Het uitlaatsysteem, grill en alle metalen bekleding zijn vervaardigd uit roestvrij staal. Het dashboard is ook met de hand vervaardigd van ingevoerd Zebrano hout.

De Excalibur Pheaton is zéér exclusief. Van dit model rijden er in de wereld maar negentien rond. Hij werd vervaardigd in Milwaukee, Wisconsin en is gebaseerd op de Mercedes-Benz SS uit 1928. Het eerste prototype werd vertoond in 1963. De carrosserie was gemonteerd op een Studebaker chassis, aangedreven door een 5362 cc 290Pk V8 Chevroletmotor.

Te huur in alle regio’s, van maart tot en met oktober. Deze auto is zelf te rijden. Ben je geïnteresseerd, vraag dan gerust vrijblijvend een gerichte offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Specificaties

  • Stijl: Amerikaans, Cabrio, Klassiek, Retro, Sportief

  • Kleur: Wit

  • Regio: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland

  • Verhuurd vanuit: Gelderland

  • Prijs per dag: € 525,-