CITROEN TRACTION AVANT | 1949 | ZWART-CREME

CITROEN TRACTION AVANT | 1949 | ZWART-CREME

Een automobiel met een kenmerkende koets, wie kent deze carosserie niet? Dit exemplaar uit ’49 heeft het kenmerkende ‘wiel’ in de kofferdeksel. Iets wat in de typen na 1952 is vervangen door een extra kofferruimte.

De Citroën Traction Avant was een zeer innovatieve auto die vanaf 1934 door Citroën werd geproduceerd, naar een ontwerp van André Lefèbvre en Flaminio Bertoni. Het was de eerste in serie geproduceerde auto met voorwielaandrijving en een zelfdragende carrosserie. Vele van de innovaties die geïntroduceerd zijn in de Traction Avant zijn nu nog steeds aanwezig in de huidige auto’s. De Traction is gebouwd tot 1955 in drie Europese fabrieken: Parijs (Frankrijk), Vorst (België) of Slough (Verenigd Koninkrijk). Met de introductie van de DS19 op de Parijse Autosalon in oktober 1955 viel definitief het doek voor de zescilinder Traction Avant.

De Traction Avant was bedoeld voor het brede publiek. Naast het standaard vierdeurs (‘Légère’) koetswerk verschenen al spoedig modelvarianten. In 1938 werd de 15-Six geïntroduceerd. Deze was voorzien van een 2867 cc zescilinder motor.
Gedurende de 23 jaar van de productie, de oorlogsjaren meegerekend, zijn slechts enkele opmerkelijke veranderingen aan de Traction Avant aangebracht.

Te huur in de regio’s Flevoland, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland. Uitsluitend met chauffeur te huur, eventueel kan een bloemstuk verzorgd worden.

Prijs per dag?
vanaf 195,-
Zelf rijden?
uitsluitend met chauffeur

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.