CITROEN TRACTION AVANT | 1957 | WIT

CITROEN TRACTION AVANT | 1957 | WIT

Deze prachtige roomwitte Citroen is gebouwd in 1957! Met een veilige kooiconstructie, pittige 1600 motor en voorwielaandrijving komt deze ‘Traction Avant’ prima mee in het verkeer!

De Citroën Traction Avant was een zeer innovatieve auto die vanaf 1934 door Citroën werd geproduceerd, naar een ontwerp van André Lefèbvre en Flaminio Bertoni. Het was de eerste in serie geproduceerde auto met voorwielaandrijving en een zelfdragende carrosserie. Vele van de innovaties die geïntroduceerd zijn in de Traction Avant zijn nu nog steeds aanwezig in de huidige auto’s. De Traction is gebouwd tot 1955 in drie Europese fabrieken: Parijs (Frankrijk), Vorst (België) of Slough (Verenigd Koninkrijk). Met de introductie van de DS19 op de Parijse Autosalon in oktober 1955 viel definitief het doek voor de zescilinder Traction Avant.

De Traction Avant was bedoeld voor het brede publiek. Naast het standaard vierdeurs (‘Légère’) koetswerk verschenen al spoedig modelvarianten. In 1938 werd de 15-Six geïntroduceerd. Deze was voorzien van een 2867 cc zescilinder motor.
Gedurende de 23 jaar van de productie, de oorlogsjaren meegerekend, zijn slechts enkele opmerkelijke veranderingen aan de Traction Avant aangebracht. Het meest in het oog lopend is wel de modificatie van juli 1952, toen het reservewiel onder een kofferdeksel verdween in plaats van het vertrouwde ‘wieltje’ achterop.

Te huur in de regio’s Flevoland, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland. Uitsluitend met chauffeur te huur, eventueel kan een bloemstuk verzorgd worden.

Prijs per dag?
vanaf 195,-
Zelf rijden?
uitsluitend met chauffeur

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.