Project Description

CITROEN TRACTION | WIT

Deze prachtige roomwitte Citroen is gebouwd in 1957! Met een veilige kooiconstructie, pittige 1600 motor en voorwielaandrijving komt deze ‘Traction Avant’ prima mee in het verkeer!

De Citroën Traction Avant was een zeer innovatieve auto die vanaf 1934 door Citroën werd geproduceerd, naar een ontwerp van André Lefèbvre en Flaminio Bertoni. Het was de eerste in serie geproduceerde auto met voorwielaandrijving en een zelfdragende carrosserie. De Traction Avant was bedoeld voor het brede publiek. Naast het standaard vierdeurs (‘Légère’) koetswerk verschenen al spoedig modelvarianten. In 1938 werd de 15-Six geïntroduceerd. Deze was voorzien van een 2867 cc zescilinder motor. Gedurende de 23 jaar van de productie, de oorlogsjaren meegerekend, zijn slechts enkele opmerkelijke veranderingen aan de Traction Avant aangebracht. Het meest in het oog lopend is wel de modificatie van juli 1952, toen het reservewiel onder een kofferdeksel verdween in plaats van het vertrouwde ‘wieltje’ achterop.

Te huur in de regio’s Flevoland, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland. Uitsluitend met chauffeur te huur. Ben je geïnteresseerd, vraag dan gerust vrijblijvend een gerichte offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Specificaties

  • Stijl: Klassiek

  • Kleur: Wit

  • Regio: Drenthe, Flevoland, Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland

  • Verhuurd vanuit: Zuid-Holland

  • Prijs per dag: € 200,-