CITROEN DS | 1958 | BLAUW

CITROEN DS | 1958 | BLAUW

Nog steeds is de DS een van de meest comfortabele auto’s om in te rijden, zelfs vergeleken met de auto’s van nu. De DS is dan ook in 2001 bekroond als de meest vooruitstrevende technische innovatie van de twintigste eeuw!

De Citroën DS werd in oktober 1955 op de autosalon van Parijs gepresenteerd. En wat een revolutie bracht dat teweeg! een hypermoderne auto met een origineel design, een avantgardistisch interieur, hydropneumatische vering en hydraulische pomp. Binnen drie kwartier zijn er 750 modellen verkocht, 12.000 binnen een dag en bijna 80.000 als de beurs voorbij is. Nooit eerder werden er zoveel technische vernieuwingen tegelijkertijd op een auto-ontwerp toegepast. Reacties als “voertuig van Mars” en “la Bombe Citroën” haalden toen de krantenkoppen. Het was voor die tijd – en dat geldt nog steeds – qua vormgeving en technische innovatie een uniek ontwerp. In 1957 voegt Citroën voegt de ID 19 toe aan het gamma als ‘Standaard’ (63 pk) en ‘Luxe’, met 66 pk en een topsnelheid van 135 km/h.
In 1960 presenteert Citroën de DS 19 Cabriolet op de Autosalon in Parijs, ontworpen door Henri Chapron. Maar liefst leverbaar in 76 kleurencombinaties, 13 kleuren voor de body en 11 tinten voor de bekleding en het interieur.

Deze prachtige bolide stamt uit het mooie jaar 1958 is in de kleur Bleu Turquoise. Deze blauwe DS is te huur in de regio’s Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Brabant. Te huur in de periode maart tot en met oktober en uitsluitend met chauffeur.

Prijs per dag?
450,-
Zelf rijden?
Met chauffeur

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.