CADILLAC SIXTY TWO CONVERTIBLE | 1959 | ROOD

CADILLAC SIXTY TWO CONVERTIBLE | 1959 | ROOD

De eerste Cadillac werd geproduceerd in oktober 1902. Het eerste jaar werden bijna 2500 auto’s gebouwd. Cadillac groeide in de Amerikaanse markt steeds verder en werd in 1908 overgenomen door William Durant, welke het groeiende luxe imperium wilde toevoegen aan General Motors, als luxe merk. Rond 1950 pionierde Cadillac met de stijlelementen die de jaren vijftig kenmerkten. In 1948 introduceerde het merk zijn eerste model met staartvinnen, die geïnspireerd waren op de dubbele staart van de P-38 Lightning, een door Cadillac tijdens de tweede wereldoorlog geproduceerde. Cadillac groeide in de jaren ’60 uit tot een markant merk met uitgesproken staartvinnen en andere stijlatributen, zoals de Dagmar bumpers. Ook hierin is functie met historie verweven: de bumperbeschermers werden in stijl van een granaathouder vormgegeven.
The Cadillac Series 62 werd in diverse series op te markt gebracht van 1940 tot 1964, oorspronkelijk als vervanger van de series 65. In 1959 werd de zesde generatie geintroduceerd, kenmerkend door de enorme staartvin met geintegreerde achterlichten.

Beschikbaar in de regio Drenthe, Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht, Noord-Brabant en Noord-Holland. Daarbuiten bespreekbaar. Met chauffeur of zelf rijden in overleg.

Prijs per dag?
vanaf 750,- per dag, dagdeel bespreekbaar.
Zelf rijden?
Zelf rijden in overleg of met chauffeur

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.