CADILLAC ELDORADO CONVERTIBLE | 1971 | ROOD

CADILLAC ELDORADO CONVERTIBLE | 1971 | ROOD

De eerste Cadillac werd geproduceerd in oktober 1902. Het eerste jaar werden bijna 2500 auto’s gebouwd. Cadillac groeide in de Amerikaanse markt steeds verder en werd in 1908 overgenomen door William Durant, welke het groeiende luxe imperium wilde toevoegen aan General Motors, als luxe merk. Rond 1950 pionierde Cadillac met de stijlelementen die de jaren vijftig kenmerkten. In 1948 introduceerde het merk zijn eerste model met staartvinnen, die geïnspireerd waren op de dubbele staart van de P-38 Lightning, een door Cadillac tijdens de tweede wereldoorlog geproduceerde. Cadillac groeide in de jaren ’60 uit tot een markant merk met uitgesproken staartvinnen en andere stijlatributen, zoals de Dagmar bumpers. Ook hierin is functie met historie verweven: de bumperbeschermers werden in stijl van een granaathouder vormgegeven.

The Cadillac Eldorado werdt in 1953 ontwikkeld, gebaseerd op spaanse invloeden. De naam werd verzonnen door een secretaresse van de Merchandising afdeling. Al snel ontstonden de typebenamingen ‘Seville’ voor Hardtop en ‘Biarritz’ voor de convertible. Voor het modeljaar 1970 onderging de Eldorado een structureel herontwerp, waardoor het model groeide in wielbasis en totale lengte.

Met chauffeur of zelf rijden in overleg. Regio Gelderland, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland, Utrecht, Drenthe, Noord-Brabant.

prijs per dag?
vanaf 700,-
Zelf rijden?
Zelf rijden in overleg of met chauffeur

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.