AUSTIN HEALEY | 1957 | ROOD

AUSTIN HEALEY | 1957 | ROOD

Aan de basis van de big-healey ligt een prachtig ontwerp van Donald Healey. Dit ontwerp met elegante lijnen was maar liefst 17 jaar in productie en ook heden ten dage is het ontwerp nog oogstrelend mooi. Rijden met een Big Healey betekent genieten! Niet alleen voor bruid en bruidegom, maar voor iedereen is deze auto een beleving. In de eerste serie werd de big healey voorzien van “standaard” austin techniek met een 2,7 liter viercilinder. De daarop volgende modellen waren allen voorzien van zescilinders. Het hier aangeboden exemplaar betreft een vroege zescilinder. Een motor met een souverein koppel, gretig gorgelend op zoek naar brandstof en dat oorverdovende maar fantastisch klinkende uitlaatgeluid.

Dit vroege exemplaar gebouwd in Abbington is een MM uitvoering, dit wil zeggen geen verwarming, maar daarvoor in de plaats veel aluminium carrosseriedelen en een overdrive. Dit alles met als doel in 1957 een serieus snelle auto op de markt te kunnen brengen. Snel is in het huidige verkeer relatief. De auto komt goed met het verkeer mee en kan ook op de autosnelweg nog wel zijn mannetje staan. In zijn element is deze auto op provinciale wegen.
Het rijden met een big healey is relatief simpel, de compacte “engelse”zithouding, de zeer geringe bodemvrijheid (de auto werd gebouwd toen de verkeersdrempel nog lang niet ontdekt was) maakt van de eerste tot de laatste kilometer het rijden een beleving, daarnaast zit de uitlaat onder de bestuurdersstoel, waardoor de bestuurder ondanks de niet aanwezige verwarming het ook onder winterse omstandigheden niet snel koud krijgt.

Te huur in de regio’s Limburg en Noord-Brabant.

Prijs per dag?
400,-
Zelf rijden?
zelf rijden
Merk

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.