ALFA ROMEO SPIDER TOURING 2000 | 1962 | WIT

ALFA ROMEO SPIDER TOURING 2000 | 1962 | WIT

Alfa Romeo is in 1910 ontstaan als ALFA tot het werd overgenomen door Nicola Romeo. 1950 was voor Alfa Romeo het jaar van de ommekeer, zowel op industrieel als op sportief gebied. In die jaren ontwikkelde zich een trend die zich nog lang in de jaren daarna zou voortzetten: de samenwerking tussen de eigen ontwikkelingsafdeling en externe carrosseriestilisten zoals Bertone, Zagato en Pininfarina. In 1960 werd begonnen met de bouw van een nieuwe fabriek in Arese, die drie jaar later werd geopend. De eerste auto die er werd geproduceerd was de Giulia, waarvan er meer dan een miljoen exemplaren in verschillende versies werden gebouwd.

De Alfa 2000 werd voor het eerst voorgesteld op het autosalon van Turijn. De nieuwe Alfa werd in een klasse hoger geplaatst dan de Giulietta en de oudere Alfa Romeo 1900. Hij kreeg dezelfde 1975 cc DOHC viercilindermotor als de 1900, maar het vermogen werd opgedreven tot 105 pk. Gelijktijdig werd ook de Spider gelanceerd, een tweezits cabrioletversie van de sedan. De carrosserie van de Spider werd gebouwd door Carrozzeria Touring. Voor de Spider werd de motor nog verder opgedreven tot 115 pk. In 1961 werd de tweezitter wat aangepast om ook als 2+2 cabriolet door het leven te gaan.

Met deze klassieke Alfa Romeo Spider Touring 2000 uit 1962 wordt jullie bruiloft absoluut heel bijzonder! Jullie mogen zelf rijden in deze exclusieve, originele klassieke Alfa Romeo cabriolet. Uiteraard is het mogelijk om bruidskinderen mee te laten rijden. De laklaag is origineel Alfa crèmewit en de auto heeft een zwarte linnen cabrioletkap. Deze prachtige 2+2 zitter is volledig gerestaureerd.  Te huur in alle regio’s incl. breng- en haalservice. Uitsluitend te huur als trouwauto en uitsluitend in de periode maart t/m oktober.

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of een proefritje aanvragen? Neem dan contact met ons op.