A-FORD | 1931 | GROEN

A-FORD | 1931 | GROEN

De Ford Model A is een automodel van de Ford Motor Company geproduceerd van 1927 tot 1931. Het model was verkrijgbaar in vier standaardkleuren, maar niet in het zwart. Er zijn 4.849.340 exemplaren gebouwd. Na 19 productiejaren, waarin er ruim 15 miljoen van de lopende banden waren gerold, staakte Ford de productie van de Ford model T. De productielijnen werden gedurende 6 maanden omgebouwd om “De Nieuwe Ford” te fabriceren en in december 1927 rolden de eersten van de band. De introductie van de Nieuwe Ford, later omgedoopt tot Ford Model A, staat nog steeds bekend als een van de beste publiciteits campagnes ooit. Op de dag van de introductie stonden in de Verenigde Staten lange rijen voor de showrooms van de Forddealers te wachten op de “onthulling” die ook plechtig plaatsvond. Sommige Forddealers hadden zelfs toegangskaarten verkocht aan publiek dat De Nieuwe Ford als eerste wilde zien. De auto werd standaard geleverd met een reservewiel en veiligheidsglas in de voorruit.

n Nederland is de eerste Ford Model A in 1928 geimporteerd. Op de foto deze allereerste geimporteerde A-Ford, die als reclamestunt als hoofdprijs ter beschikking werd gesteld aan de winnares van een door tijdschrift “Het Leven” georganiseerde schoonheidwedstrijd.
In 1930 onderging de A-Ford een facelift en in 1931 kwamen er een aantal kleine modificaties. In maart 1932 stopte de productie, nadat er ruim 5 miljoen exemplaren van de band waren gerold, om plaats te maken voor de Ford model B en de V8.

Te huur in de regio Gelderland, Overijssel en Flevoland, uitsluitend met chauffeur. Te huur van April tot en met Oktober.

Prijs per dag?
op aanvraag
Zelf rijden?
Uitsluitend met chauffeur